Flitig!

Idag har jag varit mycket flitigt, för förutom att jag skrivit det sista på uppgiften i skolan, sått ännu mer grönsaker och blommor i mina nya krukor på balkongen (M tycker det ser ut som en plantskola där ute nu) så har jag faktiskt bakat för första gången i mitt egna hem! Det blev väldigt smarriga kladdkaksmuffins!


Du behöver:

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda torrvarorna och blanda ner i smeten. Till sist, tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar. Grädda i 12 minuter så blir dem perfekt kladdiga


                                                                  !
                                                 skenet bedrar, de är godare än vad de ser ut att vara!!


irritation...

M ringde och väckte mig idag. Han hade fått ett samtal från hyresvärden, det har kommit in klagomål på att vi spelat hög musik i fredags eftermiddag. Var vi hemma då? NEJ! det var vi inte.
Så lite irriterad blir man när ett antal person angivit vårt lägenhetsnummer som "den skyldiga".  M har ringt upp hyresvärden igen för att be honom ringa till dem som klagat och förklara för dem att de inte kan ha varit vi. Annars så kommer man säkerligen få knepiga blickar från dem i hissen. USCH, de gnälliga gammal tanterna ger oss nu ännu en anledning till flytt!

Ska ta tag i det sista pluggandet nu innan lovet. En dag kvar i skolan sen är man ledig tom den 1 september. Det ska bli hur skönt som helst. Uppgift jag givit mig själv under lovet är att finna "plugglusten" igen. Den har varit som bortblåst under våren...men den måste ju finnas här någonstans.

Syster tar studenten om mindre än två veckor. Alla dessa fester, resan till Costa, prat om utspringet och nynnande på studentsången, får mig att vilja uppleva allt igen. Vilken tid, vilka minnen! oslagbart, eller hur tjejer!!??
Här är lite bilder på hur hon såg ut på balen, den 28 maj.
 

                                                                         

RSS 2.0